30.000 producten
volgende werkdag in huis
Gratis Verzending €20
180 Dagen Retour
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,pinnen,Paypal
USB micPakkettenGeluidskaartStudio MicFilterKoptelefoonsSpeakers

Welke USB Microfoon Kopen? Professioneel advies | USBmicrofoon.nl

Weten welke USB microfoon je moet kopen? USBmicrofoon.nl geeft je professioneel advies. Van laptop usb microfoon tot volwaardige studio microfoon.

In de webshop hebben we natuurlijk vele USB microfoons te koop. Er zitten natuurlijk verschillen in de prijzen, van goedkope USB mic tot hele dure professionele, maar ook zeker verschillende typen microfoons. Aan de hand van verschillende USB microfoons geven we je een overzicht van de verschillen.

Wat is een USB microfoon

Een USB microfoon is een microfoon met een USB aansluiting zodat je deze gemakkelijk kunt aansluiten op je PC, Mac, Laptop of iPad. En zonder installeren deze zo gemakkelijk kunt gebruiken. De USB microfoons die te koop staan op USBmicrofoon.nl zijn voornamelijk studio kwaliteit microfoons met een USB aansluiting, en sommige ook nog met een echt ingebouwde USB geluidskaart waardoor de microfoon bijvoorbeeld ook een koptelefoon uitgang heeft, of een extra ingang voor gitaar of keyboard.

Dynamische microfoon of Condensator microfoon

De meeste USB microfoons zijn of een een dynamische microfoon of condensator microfoon. Hier 2 voorbeelden van populaire USB microfoons, de C01U en Q2U.

De Q2U is een dynamische microfoon de C01U is een condensator microfoon. Dynamische microfoons zijn minder gevoelig en worden zowel in de professionele studio als op een podium als hand/zang microfoon gebruikt. Een model zoals de C01U is een echte (home)studio condensator USB mic die je niet in je hand houdt maar voornamelijk voor opnamen gebruikt en hem ergens stil en het liefs in een shockmount neerzet. Simpel gezegd condensator studio microfoons zijn beter, gevoeliger, kwetsbaarder. Dynamische usb microfoons zijn goedkoper en kun je vast houden om in te spreken of te zingen.

USB microfoons zijn voor..

Wat kun je met een USB microfoon? Bijna alles wat je met een normale microfoon ook zou doen, maar USB microfoons worden voornamelijk gebruikt voor simpel aansluiten van een microfoon op een laptop, PC en Mac. Vooral om met goede kwaliteit geluid op te nemen, of bijvoorbeeld met goede kwaliteit geluid bijvoorbeeld te bellen, skypen, podcasten etc. Vooral omdat een simpele PC microfoon of ingebouwde microfoon van een camera, laptop of webcam vaak te wensen over laat.

Opnemen met een USB microfoon

Opnemen met een USB mic is heel simpel, gewoon de USB microfoon via een usb kabel aansluiten, de Computer, Laptop of iPad herkent hem en je kunt via de software die je wil gebruiken de microfoon selecteren en beginnen met opnemen, praten of zingen.

USB microfoons met of zonder koptelefoon uitgang?

Opnemen kan op verschillende manieren. Als je gewoon je stem, muziek, gitaar of zang wil opnemen, dan zet je de record knop aan van je software en spreekt, zingt of speelt voor de USB microfoon en je neemt op. Maar als je met een liedje wil meezingen, of text wil inspreken bij een video? Hiervoor kan het handig zijn om direct je stem via de koptelefoon te horen als je bijvoorbeeld wil zingen. Als je de koptelefoon op je laptop aansluit moet het geluid eerst door de computer heen en krijg je altijd iets vertraging. Dat is afhankelijk van je snelheid van je computer. Dus hiervoor is een directe koptelefoon uitgang op je USB microfoon handig. Maar niet noodzakelijk, sommige zangers/zangeressen hoeven zichzelf niet via een koptelefoon te horen via het zingen/opnemen. Het is maar wat je prettig vindt. 2 studio microfoons. 1 zonder, de C03U, en 1 met koptelefoon uitgang.


Dat zijn zo ongeveer de belangrijkste vershillen tussen USB microfoons. Nu verder zoeken wat voor jouw belangrijk is voordat je er een koopt. Zie ook de andere USB microfoon advies onderwerpen links.

Zie verder:
Beste USB Zangmicrofoon
USB Spraak opname microfoon
USB Home Studio Microfoon
USB Podcast Microfoon
USB Voice Over Microfoon
Professioneel Voice Over
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2020 USBMicrofoon.nl van XLMusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: 9:00 - 17:00
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.